Schuif aan voor een heerlijk ontbijtbuffet in Hoeve De Steenoven

Start je dag met een verrukkelijk ontbijt in Hoeve De Steenoven. Een charmante landelijke hoeve op wandelafstand van Maison Héromie. Geert & Ingrid ontvangen je met open armen en verwennen je met een uitgebreid ontbijtbuffet. Reserveer je plekje via hun website. Enjoy your breakfast!

Boek een nostalgische oldtimertour bij Florencia

Zin in een avontuurlijke trip door een idyllisch decor? Huur dan een Fiat 500 of een authentieke Italiaanse scooter bij Florencia in Damme. Stippel je eigen weg uit of download een uitgestippelde route op je smartphone en ontdek de mooiste plekjes van de streek. Haren in de wind, neus in de lucht, off you go!

Bezoek aan wijndomein Mérula

Mérula is een jong Belgisch wijnhuis dat wijnen van topkwaliteit aflevert. Hier draait alles rond genieten, traditie en respect voor de natuur. Schrijf je in voor een rondleiding en ontdek alles over het fascinerende productieproces. De tour eindigt met een gezellige degustatie. Boeken kan via hun webshop. Santé!

Snuif de sfeer op bij paardenpension De Blauwe Zaal

Ga je langs bij wijnhuis Mérula? Breng dan zeker ook een bezoekje aan paardenpension De Blauwe Zaal. Een paradijs voor paarden en ruiters en een fijne plek om even halt te houden. Je kunt er de paarden groeten of iets drinken in het gezellige clubhuis. De sites liggen vlak naast elkaar, je kunt ze dus perfect combineren. Saddle up let’s chase the sunset. 

Apero bij de Smisse

De Smisse is een bruisende taverne voor jong en oud. Je kunt hier terecht voor een snelle hap, een uitgebreide maaltijd of een gezellige apero. Ze hebben een zalig zomerterras, waar je tot in de late uurtjes kunt blijven plakken. Ook ‘s winters is het hier bijzonder knus voor de open haard. Nothing brings people together like good food. 

Vaar de Damse Vaart af in plezierboot de Lamme Goedzak

Stap aan boord bij de Lamme Goedzak en beleef een magische boottocht op de Damse Vaart. De legendarische rivierboot ligt pal voor Maison Héromie en vaart vier keer per dag tussen Damme en Brugge en omgekeerd. Onderweg geniet je van het iconische polderlandschap en van schilderachtige panorama’s. Een absolute aanrader. Row, row, row your boat.

Proef de Vlaamse klassiekers bij brasserie Soetkin

Bij Soetkin geniet je van een overheerlijke lunch of van een smakelijk diner met zicht op de Damse Vaart en op de prachtige witte molen. Op de menukaart staan er zowel Vlaamse klassiekers als wereldse gerechten. De hartelijke ontvangst van Cindy & Peter en de gemoedelijke sfeer maken het hier extra aangenaam. Een adresje om te onthouden. Enjoy your meal.

Taartje eten bij onze buurvrouw Ma'Damme Annick

Ma’Damme Annick verwent je met huisgemaakte taarten, hemelse drankjes, zelfgedraaid roomijs en andere zoete lekkernijen. Je kunt er ook heerlijk ontbijten of je immuunsysteem boosten met haar verkwikkende artisanale sapjes. Een zalig adresje vlak naast onze deur. Voetjes onder tafel en genieten! Sometimes you just need cake.

Eén MICHELIN ster: verfijnde keuken bij restaurant De Zuidkant*

Wie culinair verwend wil worden is in De Zuidkant aan het juiste adres. Gelegen in hartje Damme, brengen Patrick & Cora je in vervoering met smaakvolle gerechten aan een eerlijke prijs. De kaart is niet alledaags, maar straalt heel wat creativiteit uit. Eén MICHELIN ster: verfijnde keuken. Zeker een bezoek waard! Een verplichte halte voor fijnproevers!

Lunch bij Table Damme

Genieten van lekker eten en drinken … van de mensen waar je mee tafelt … uitgenodigd worden bij vrienden of familie … Nieuwsgierig met een hongerige maag … cosy, ongedwongen en ongestoord genieten … Het zijn enkele elementen die Table Damme typeren. Om alles en iedereen de nodige ademruimte te geven tijdens die ervaring, ontvangt Sabien je graag ‘s middags voor een verrassende lunch. Het menu wordt bepaald door de dagelijkse inspiratie, het seizoen en de beschikbare lokale- en internationale ingrediënten.

Ontdek wat soul food betekent en kom tot rust in de prachtige setting langs de Damse Vaart.